top of page
Caută

Medoda mea de a rezista când tentația este în fața ochilor

Actualizată în: 19 mai 2021



Salutare,


Astăzi m-am gândit să împărtășesc cu tine una din metodele mele de a rezista când tentația este în fața ochilor, care cred că te va ajuta treptat să spui NU chiar și celei mai tentante felii de tort.



Acest material este pentru tine dacă serile fără zahăr sunt o tortură pentru tine sau simți că ai control ZERO asupra poftelor tale și ești dispusă să abordezi mâncarea din punct de vedere psihologic.


*Apropo, dacă vrei să lucrăm împreună pe chestia asta, în curând încep o nouă clasă și te poți înscrie gratuit aici: https://www.wildfood90.com/reset .


Tehnica pe care am pregătit-o este una simplă care are ca scop schimbarea modului în care vezi alimentele alea irezistibile dar care îți fac rău, te sabotează de la schimbările pe care îți propui să le faci, și care îți aduc numai regret ulterior și nervi pentru ca “iar ai comis-o”.


Această metodă te va ajuta să vezi poftele dintr-o perspectivă nouă, în care este UȘOR să reziști - chiar și atunci când tentația stă chiar în fața ta!


(Și cea mai bună parte este ... nu vei simți că te chinui sau că te lupți cu voința pentru a îi rezista - deloc!)


Dar, înainte să ajungem acolo, am o întrebare pentru tine:


Care este un aliment pe care ți-ai dori să îl controlezi 100%? Sau care este pofta în fața căreia cedezi de fiecare dată?


Ai răspunsul tău? Este o felie de tort? Ciocolata din dulap? Ce este?


Acum spune-mi…

  • Ce face ca felia de tort sau ciocolata să fie atât de puternică?

  • Ce ii dă atât de mult control asupra ta?


Când pun această întrebare clienților mei, răspunsurile merg cam așa ...

  • „Pentru că este delicios și îmi place!”

  • „E cremos ... Îmi place”.

  • „Pentru că dacă mă lupt cu pofta, voi simți că ma privez de la ce îmi doresc și asta mă face să-l doresc și MAI MULT!”


Sună familiar?


Ascultă ... Înțeleg. Tortul și ciocolata sunt delicioase. Și sunt multe de savurat în ele (textura, aroma, finețea, etc.).

Dar dacă aș spune că nu cedezi cu adevărat poftelor din motivul ăsta?


Acum probabil gândești:


- Radu, nu sunt de accord cu tine la asta. Îmi place fiecare secundă ... fiecare mușcătură.


Ei bine, lasă-mă să întreb: Dacă îți place CU ADEVARAT mâncarea pe care o poftești, atunci de ce te lupți atât de tare ca să renunți la ea?


Oare ar putea totuși să nu-ți ofere tocmai o plăcere adevărata?


Uite, tu știi că mâncarea care te ispitește te trage în jos. Știi că te îndepărtează de ceea ce vrei.Și ... te face să te simți prinsă în capcana ei.


Spui că îți place fiecare mușcătură. Dar eu întreb: „Oare e chiar așa?”


Vezi ... până când nu schimbi ceea ce simțiți și gândești despre mâncare, ea te va controla cum a făcut-o întotdeauna.


... vei simți ÎNTOTDEAUNA că îți interzici ceva bun.

... ca și cum ai pierde ceva special.

... ca și cum ți-ai nega fericirea.


Și de aceea folosești întotdeauna voința când vrei o schimbare.


Dar când vezi că NU te privezi și NU pierzi nimic, poți să stai la o masă plină cu tort sau ciocolată și să nu simți nici măcar cea mai mică dorință de a te scufunda în ea.


Dar pentru a face asta, trebuie să deblochezi o nouă mentalitate. Trebuie să depășesti iluzia plăcerii și să vezi alimentele care te ispitesc pentru ceea ce sunt cu adevărat.


Și îți voi arăta cum să o faci, dar mai întâi trebuie să schimbăm temporar cadrul discuției pentru a îți oberi un exemplu.


Ai urmărit emisiunea lui Marie Kondo Tidying Up? Dacă nu ai făcut-o, pune-o pe lista de vizionare. E fantastică.


Iată despre ce este emisiunea, Marie este un maestru organizator japonez și ea poate intra într-o casă care arată ca o tornadă și să o transforme într-un sanctuar organizat.


Dar iată ce este fascinant, sunt sigur că Marie a fost în o mie de case, și sunt sigur că fiecare persoană pe care ea o ajută, știa dinainte exact ce trebuia să facă pentru a se organiza, dar totuși nu o făcea.


Și ceea ce face procesul lui Marie atât de genial este că ea înțelege că problema nu este să știi „ce” să faci, pentru că, să fim serioși cu toții știm multe, dar pusul în practică ne omoară.


Marie înțelege că secretul este în psihologie și schimbarea REALĂ vine atunci când ajuți pe cineva să schimbe modul în care gândește și simte în cazul de față dezordinea care îl înconjoară.


Și le schimbă perspectiva folosind o întrebare simplă: "Asta îți aprinde în interior o scânteie de bucurie?"


Iată cum funcționează…


În emisiune, Marie va ajuta pe cineva să-și organizeze casa și, inevitabil, proprietarul se confruntă cu o alegere dificilă: Păstrez acest lucru sau îl dau?

Și este o decizie foarte greu de luat mai ales pentru o persoană care a strâns în casă mii de lucruri, ani la rând. Este o luptă interioară adevărată pentru proprietar pentru a lua decizia de a păstra sau a da.


Așa că Marie le cere să ridice obiectul, să îl țină în mâini, să respire și să se întrebe "Acesta este o scânteie de bucurie pentru mine?"


Dacă răspunsul este „Da”, alegerea este ușoară ... îl păstrează.

Dar dacă nu provoacă un sentiment de adevărată bucurie, atunci de ce ar trebui să se țină de el?

Pentru că, adevărul este că dacă nu îți dă plăcere, atunci o ia.


Marie îi ajuta să treacă prin acest proces din nou și din nou până când singurele articole rămase sunt cele care îl fac fericit.


Acum, imaginează-ți cât de uimitor ar fi să mergi în casa ta știind că fiecare articol pe care îl vezi îți aduce bucurie?


Bine ... ține-te de acest gând.


Și să revenim la alimentele care îți conduc poftele. Data viitoare când îți apare pofta, vreau să te întrebi sincer „Dacă mănânc asta, îmi va aduce cu adavărat bucurie?”


Și dacă prima ta reacție este să spui ... "Da! Îmi place."


Stai putin…


Respiră, gândește-te cum te vei simți în câteva minute ... câteva ore și puneți din nou întrebarea: „Îmi va aduce adevărata bucurie?”


Dacă va fi da, atunci alegerea este ușoară. Dar dacă răspunsul tău este „Nu”, atunci la ce renunți?


La nimic, pentru că nu ai nimic de pierdut. Când vezi și simți cu adevărat că renunți la ceva ce nu îți aduce o plăcere adevărată atunci începi să-ți vezi poftele într-o lumină cu totul nouă.


În acel moment ...


… Nu te mai simți că pierzi ceva dacă nu mănânci.

… Și nu te mai simți ca o sclavă a poftelor tale.


În schimb, experimentezi în sfârșit ce înseamnă să fii liberă.


Acum imaginează-ți cât de uimitor te vei simți știind că întreaga zi este plină de mâncărurile care îți aduc adevărata bucurie. Atunci când mănânci doar ce îți face bine ar fi ușor și plăcut, nu?


Nu te-ai simți privată de la nimic și ai mai simți durerea aceea de a dori ceva și de a îți interzice să consumi.


Așa că data viitoare când ai alimentul irezistibil în fața ta și cauți plăcerea de a îl consuma, întreabă-te ...


„Dacă mănânc asta, îmi va oferi adevărata bucurie?”


Dacă răspunsul tău va fi NU, dar un nu din suflet pe care îl crezi cu tărie, pofta își pierde puterea.


În încheiere, dacă ți-a placut acest material, te-a pus pe gânduri și simți că te-a ajutat, te invit cu mare drag în noua clasă de WildFit 14 Days Reset unde vom lucra împreună fix la partea asta psihologică.


Îți doresc o zi minunată!

491 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page