Caută

Ketoza - Definiție, Dieta Keto, Beneficii, Riscuri și Capcane

Actualizată în: Mai 5Cetoza, sau ketoza cum o mai numesc unele persoane, este o stare naturală a metabolismului uman prin care oamenii treceau anual, pâna acum câteva sute de ani când nu existau supermarketuri sau o industrie alimentară atât de dezvoltată.


În acesta stare de cetoza organismul produce corpuri cetonice din grăsimi și le folosește pentru energie în loc de carbohidrați, cu alte cuvinte corpul trece pe ardere de grăsimi.


Iar fix asta a dus la apariția dietei keto (dieta ketogenică) care se bazează pe un consum foarte scăzut de carbohidrați și bogat în frunze și legume verzi, proteine de calitate și grăsimi bune, sănătoase.


O dietă ketogenică clar te poate ajuta să slăbești dar va funcționa pentru o perioada scurtă de timp, pentru că poftele de chestii nesănătoase vor rămâne acolo, obiceiurile de asemeni, și DA, dieta keto NU o poti ține o viață deoarece din experiența noastră cu oamenii, aproape toți se întorc la vechile obiceiuri dacă nu rezolvă mai întâi partea psihologică.


Tocmai de accea noi recomandăm întotdeauna, ca prim pas înainte de a intra în cetoză (ketoză) sau orice altă dietă, pentru oamenii care vor o schimbare de durată, fară chin sau restricționări, să rezolve mai întâi dependentele alimentare, mâncatul compulsiv sau pe bază de stres.


Într-un cuvânt mâncatul pe fond emoțional (dacă te interesează, în câteva zile urmează să susținem un Webinar Live Gratuit fix pe acest subiect). Click aici pentru detalii.


Revenind la dieta keto (dieta ketogenică), pe termen scurt ea te poate ajuta să pierzi rapid în greutate, să îți reglezi glicemia și chiar să intri într-un proces de detoxifiere și vindecare.Recomandări importante când vine vorba de cetoză (ketoză)Cetoza (ketoza) este destul de complexă și cele mai bune recomandări pe care ți le putem oferi sunt următoarele:

  1. să nu ții dieta keto de capul tău pentru că nu este o dietă pe care să o ții luni la rând, aceasta trebuie alternată pentru că noi ca și specie avem nevoie și de fructe sau legume bogate în zaharuri

  2. extrem de important, dacă vrei să slăbești mai întâi lucrează la partea psihologică pentru că altfel te vei întoarce la vechile obiceiuri și vechile kilograme, iar tot efortul va fi în zadar

  3. dacă vrei să ții dieta keto pentru vindecare și sănătate ai nevoie de îndrumare de specialitate

Tocmai de aceea dacă vrei să începi să faci schimbări legate de slăbit sau vrei să treci pe o alimentație sănătoasă îți lăsăm mai jos 2 RESURSE GRATUITE oferite de noi:
Ce este cetoza (ketoza) și dieta ketogenică?


Definiție: Cetoza este o stare metabolică în care există o concentrație mare de cetone în sânge.


Corpul uman este o adevărată mașinărie ce are nevoie de combustibil pentru a avea energie, iar principalele 2 surse de combustibil ale corpului sunt: zahăr (carbohidrați) sau grăsimi, mai ales că peste 80% din creierul nostru este format din grăsimi.


Cetoza este un proces metabolic prin care corpul trece de la consumul de zahăr sau carbohidrați, la consumul de grăsime, pentru a produce energie.


Atunci când spunem zahăr, ne referim atât la toate tipurile de dulciuri care conțin zahăr procesat, cât și la sursele naturale de zahăr (fructe, legume dulci, rădăcinoase, miere, sirop de arțar, etc), dar și la carbohidrații goi precum făinoasele sau cartofii albi.