top of page
Caută

Trei pasi simpli pentru a crea un 2020 uimitor!


Un an nou fericit tuturor!

Sper ca acest nou deceniu sa fie un inceput puternic pentru toti si tocmai de aceea am decis sa scriu acest articol.

Multi cand se gandesc la ce ii asteapta in anul 2020, vizualizeaza prin ochelarii experientelor anterioare, iar acesta este un subiect familiar pentru mine. Acest termen se mai numeste "fereastra retrospectiva".

Fereastra retrospectiva este fereastra de timp dintre un eveniment din trecut pe care il percepi ca fiind rau sau negativ, si un moment viitor in timp, pe care il vezi influentat de tot trecutul tau, precum o simfonie pe care o vei auzi si te va urmari toata viata.

Cu totii am avut experiente negative in viata noastra.

Poate ca ai avut un eveniment puternic negativ in copilarie, ori ai divortat, ai incheieiat o relatie, ai avut parte de o tragedie personala sau poate o complicatie de sanatate.

Daca ai o fereastra lunga in timp, vei lasa aceste evenimente sa te bantuie cu vinovatie, regret si manie, saptamani, luni sau chiar ani. Nu este un mod de a trai o viata foarte fericita, nu-i asa?

Daca ai o fereastra scurta, vei avea capacitatea de a vedea rapid lucrurile bune din fiecare experienta pe care o vei avea, transformand acele emotii negative in lectii, invataturi, credinta si recunostinta.

Pare un mod mult mai pozitiv de a trai, nu-i asa?

In aceste prime zile ale anului 2020, te invit sa exersezi scurtarea ferestrei tale din anul sau anii anteriori cu acesti trei pasi:

1. Gandeste-te la trei evenimente negative (cele mai apasatoare) prin care ai trecut in ultimii 10 ani. Scrie-le si exploreaza cum te simti in ziua de azi. Daca exista vreo manie reziduala, vinovatie sau regret, este in regula. Scrie totul.

2. Acum, sapa mai adanc. Scrie lucruri pozitive, cat mai multe, pe care ti le-a oferit aceasta experienta. Ce ai invatat? Cum te-ai schimbat?

3. In cele din urma, scrie cum poti  beneficia la maximum de aceste lucruri pozitive chiar de anul acesta.

Uite, vreau sa fii fericita. Si nu poti ajunge acolo unde iti doresti sa mergi daca ai ramas cu ceata trecutului dupa tine.

Te invit cu drag sa faci acest exercitiu si poate chiar sa declaram impreuna anul 2020 ca fiind anul eliberarii, al bucuriei, claritatii si al viziunii.

Vreau sa iti multumesc pentru prezenta ta in comunitatea WildFood90, inseamna foarte mult pentru mine.


Un an 2020 uimitor, Radu Sofronea

67 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page