top of page
Caută

Spune-i corpului tau o poveste noua – O poveste de iubire si recunostinta



Numele meu este Radu Sofronea și sunt primul Coach Certificat WildFit din România.


Câteva cuvinte despre mine ar fi că ajut mii de persoane anual să își schimbe relația cu mâncarea și să își recaștige libertatea în fașa mâncării, și astăzi ți-am pregătit un material foarte interesant despre IUBIRE ȘI RECUNOSTINȚĂ.


Oamenii mă întreabă deseori, „Cum să-mi iubesc corpul când am fost în război cu el toată viața ??? sau „Cum mă pot iubi pe mine când nu sunt mulțumit de asta?”


Ei așteaptă să-și iubească corpul atunci când arată într-un anumit fel iar aceasta este iubirea condiționată.


Nu spun că este ușor să trecem cu vederea aspecte ale formei noastre care ne fac să ne simțim inconfortabili, dar spun că este crud să-ți iubești propriul corp doar atunci când este „cel mai bun”.


Si cu cat tu esti mai nemultumit si mai crud cu el, cu atat lupta este mai grea si vei ajunge sa iti atingi obiectivele mai greu. Gandeste-te, una este sa ai langa tine un partener si alta este sa ai langa tine pe cineva pe care il injuri, il biciui, nu il suporti, etc.


Mai jos vei vedea „O scrisoare de dragoste către corpul meu” și cred că te va inspira și pe tine. Este un exercițiu pe care îl poate face oricine și un exemplu pentru a demonstra cum corpul tău este mai mult decât un număr pe o scară, sau ceva ce vrem să strângem într-o pereche de blugi mulați.


Indicații pentru a îi scrie corpului tău această scrisoare de iubire


Concentreză-te pe a-i spune corpului o nouă poveste, una prin care tu să îi ceri scuze pentru că l-ai tratat așa, și prin care să îi arați compasiune și înțelepciune.


Spune-i de ce te-ai luptat cu iubirea și acceptarea lui, și vezi dacă poți verbaliza cum a fost lupta asta pentru tine.


Poate te întrebi de ce tocmai o poveste, iar raspunsul este foarte simplu: cu ajutorul ei oamenii comunicau înțelepciunea și o transmiteau mai departe către copii. Acum tu ai o poveste pe care ți-o spui despre tine, despre corpul tău, și tocmai această poveste te sabotează.


Trebuie să revendici narațiunea, povestea, pe care o spui corpului tău pentru a începe să îl iubești așa, cu imperfecțiunile lui, și să ștergi minciuna despre faptul că trupurile tău nu este suficient de bun.


Tocmai de aceea ai nevoie de înțelepciune pentru a face asta.


Pe langă partea fizică, încearcă să te concentrezi și asupra funcționalităților corpului? Vezi dacă poți fi recunoscătoare și pentru ele. Le poți mulțumi picioarelor pentru că te-au plimbat pe această lume, sau brațelor pentru că te-au lăsat să simți bucuria de a îți ține copilul în brațe. Poți mulțumi ochilor că te lasă să te bucuri de toată frumusețea din jurul tau, și așa mai departe.


Povestea aceasta este despre a începe un proces de vindecare și se concentrează pe a îi oferi corpului tău respectul pe care îl merită.


Învață să-l iubești, cu bune și rele, pentru că EL corpul te iubește și te slujește chiar și atunci când tu îl rănești.


O scrisoare de dragoste către corpul meu - Rescrierea povestirii vieții mele


Din prima mea secundă aici pe acest pământ, ai fost acolo să mă întâmpini. Ai cresut, te-ai facut puternic și te-ai dezvoltat cu o viteză rapidă, doar pentru a avea grijă de mine.


Tot ce ai făcut pentru mine a fost perfect, unii nu sunt atât de norocoși, mi-ai oferit tot ce mi-a trebuit: piele, plămâni, inimă, ochi, brațe, picioare și așa mai departe și așa mai departe, toate sanatoase. Te-ai gândit la toate, și pentru asta nu pot decât să îți mulțumesc.


Pe măsură ce am crescut, tu ai fost lână mine când am învățat să merg, când m-am urcat prima data pe bicicletă și cănd m-am jucat. Mulțumesc pentru asta.


Mi-ai permis să experimentez această lume în atât de multe moduri. M-ai ajutat să mă bucur de parfumul florilor și al ploilor toride de vară. Urechile mi-au surprins vocile vibrante ale celor pe care îi iubesc și frumusețea muzicii.


Nu aș putea număra toate lucrurile cu care m-ai ajutat, iar pentru aceasta, cuvintele nu pot exprima recunoștința pe care o am pentru tine.


Și totuși, undeva de-a lungul drumului, m-am pierdut și am uitat cine sunt și că ești un dar foarte prețios.


Undeva de-a lungul drumului, am început să cred că este ceva în neregulă cu noi, sau mai exact cu tine și într-un fel sau altul am început să te critic, poate chiar să te urăsc uneori. Zilnic hrăneam o minciună.


Am început să cred că, pentru a fi valoros, trebuie să arăt într-un anumit fel. Lumea mi-a spus că a fi frumos înseamnă a fi subțire și a arăta într-un anumit fel.


Te-am rănit și astăzi sunt aici să îmi cer iertare și să îți spun cât de mult însemni pentru mine.


De astăzi am renunțat la biciuit.


Aici si acum îți spun din adâncul sufletului, ce eu voi fi umăr lângă umăr cu tine prin viață, te voi onora și respecta.


Îți mulțumesc din suflet pentru tot!


Te iubesc!

Radu Sofronea.



305 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page