Caută

🍭 O minciuna dulce de 50 de ani!

Actualizată în: 13 nov.Numele meu este Radu Sofronea, Expert în Psho-Nutriție, desemnat WildFit Coach of the Year la nivel mondial, și prin acest material vreau îți vorbesc despre un aliment "delicat".


Hai să încep cu o poveste pentru a mă face mai bine înțeles.


Știu că prin multe bucătării miroase deja a plăcintă, dar data viitoare, înainte de a număra lingurițele de zahăr pe care le strecori în prăjituri, gândește-te că alimentul acesta super procesat face mai mult rău decât bine.


Și nu mă refer doar la zahărul alb pe care îl pui în prăjitură, cafea , ceai… mă gândesc și la zahărul pe care îl consumi fără să știi din alte alimente ascuns sub denumirea de: dextroză, maltoză, fructoză, lactoză, nectar de algave etc.


Și se consumă mai mult decât îți imaginezi.


Suntem campioni în Europa!


La zahăr și la bolile cardiovasculare! La fiecare 30 minute, un român moare de infarct, Consumăm 30 kg zahăr/an/om, dublu față de restul europenilor


Cum să nu te enervezi! Ne facem rău pe banii noștri!


3 lingurițe pe zi.


Atât spune Organizația Mondială a Sănătății că e admis pentru consumul de zahăr. Trei lingurițe adunate din tot ceea ce mănânci. O linguriță rasă de zahăr, așa cum știți, are cam 6 grame, adică pe zi, poți consuma 18 grame.


Într-un an, dacă calculezi, ajungi la 6, 57 kg.


Adică cu 23, 43 kg mai puțin decât se consumă acum.


De ce crezi că a ajuns OMS să recomande cât zahăr să mâncăm?


De ce consumul de zahăr a devenit o problemă mondială?


Pentru că acest aliment care s-a strecurat în orice produs de pe rafturi (în muștar, ketchup, pâine, iaurt, murături) a dat peste cap statisticile privind starea de sănătate a populației.


Și când studiile au demonstrat legătura între consumul de zahăr alb și creșterea incidenței bolilor cardiovasculare, a procentului de obezitate la copii și adulți, a numărului de persoane care suferă de diabet


S-a Tras Alarma pentru Zahăr.


Eu am făcut-o!


Și chiar sunt decis să continui să boicotez industria de prelucrare a zăhărului! O fac de câțiva ani și mă simt extraordinar de bine! Fără mustrări de conștiință.