top of page
Caută

🍭 O minciuna dulce de 50 de ani!

Actualizată în: 13 nov. 2022Numele meu este Radu Sofronea, Expert în Psho-Nutriție, desemnat WildFit Coach of the Year la nivel mondial, și prin acest material vreau îți vorbesc despre un aliment "delicat".


Hai să încep cu o poveste pentru a mă face mai bine înțeles.


Știu că prin multe bucătării miroase deja a plăcintă, dar data viitoare, înainte de a număra lingurițele de zahăr pe care le strecori în prăjituri, gândește-te că alimentul acesta super procesat face mai mult rău decât bine.


Și nu mă refer doar la zahărul alb pe care îl pui în prăjitură, cafea , ceai… mă gândesc și la zahărul pe care îl consumi fără să știi din alte alimente ascuns sub denumirea de: dextroză, maltoză, fructoză, lactoză, nectar de algave etc.


Și se consumă mai mult decât îți imaginezi.


Suntem campioni în Europa!


La zahăr și la bolile cardiovasculare! La fiecare 30 minute, un român moare de infarct, Consumăm 30 kg zahăr/an/om, dublu față de restul europenilor


Cum să nu te enervezi! Ne facem rău pe banii noștri!


3 lingurițe pe zi.


Atât spune Organizația Mondială a Sănătății că e admis pentru consumul de zahăr. Trei lingurițe adunate din tot ceea ce mănânci. O linguriță rasă de zahăr, așa cum știți, are cam 6 grame, adică pe zi, poți consuma 18 grame.


Într-un an, dacă calculezi, ajungi la 6, 57 kg.


Adică cu 23, 43 kg mai puțin decât se consumă acum.


De ce crezi că a ajuns OMS să recomande cât zahăr să mâncăm?


De ce consumul de zahăr a devenit o problemă mondială?


Pentru că acest aliment care s-a strecurat în orice produs de pe rafturi (în muștar, ketchup, pâine, iaurt, murături) a dat peste cap statisticile privind starea de sănătate a populației.


Și când studiile au demonstrat legătura între consumul de zahăr alb și creșterea incidenței bolilor cardiovasculare, a procentului de obezitate la copii și adulți, a numărului de persoane care suferă de diabet


S-a Tras Alarma pentru Zahăr.


Eu am făcut-o!


Și chiar sunt decis să continui să boicotez industria de prelucrare a zăhărului! O fac de câțiva ani și mă simt extraordinar de bine! Fără mustrări de conștiință.


Crezi că acești industriași au avut vreo remușcare când, în 1960, au plătit cercetători de la prestigioasa Universitate Harvard să publice un studiu despre faptul că grăsimile alimentare (nu zahărul) sunt responsabile pentru bolile cardiovasculare.


Documentele care atestă mita au fost făcute publice după 50 de ani. Timp în care toți ne îndopam cu zahăr. Dacă vrei, citește și acest material pentru a te convinge.


Nu e ușor să renunți! Știu.


Îți place gustul de zahăr, ai nevoie de el. Ești dependentă! Pofta de dulce acționează ca un drog, cu cât mănânci mai mult cu atât simți că nu te poți opri! Dar, să știi:ORGANISMUL TĂU NU ARE NEVOIE DE ZAHĂRCorpul uman are nevoie de glucoză, adică în ceea ce se transformă zahărul în organism.


Iar glucoza o poți obține la fel de bine și din surse 100% naturale, care nu au nevoie să fie procesate, cum ar fi fructele, legumele dulci, mierea de albine sau siropul de arțar. Nu o spun eu, o spun medicii. Și tot ei au făcut lista bolilor provocate de consumul de zahăr procesat.


Dr. Ruxandra Avramescu, medic specialist, coordonator al Centrului de Management al Obezității enumeră principalele 5 pericole ale consumului ridicat de zahăr:


 • Creșterea în greutate și în special a grăsimii abdominale

 • Creșterea trigliceridelor care cresc riscul accidentelor vasculare

 • Duce la dereglări hormonale severe

 • Apariția inflamațiilor și întreținerea lor

 • Riscul de diabet 2

 • Riscul de boli cardiovasculare și neurodegenerative (demență)


Vrei ca familia ta să nu sufere de nici una din aceste boli și foarte multe altele pe lângă?


Sunt sigur că îți dorești să te bucuri împreună cu cei dragi de sănătate și energie!


Poți face câteva lucruri simple pentru tine și pentru ai tăi:


 • Cumpără mai puțin dulciuri și mai multe fructe

 • Folosește mierea ca îndulcitor natural sau siropul de arțar

 • Citește cu atenție dacă și cât zahăr conține un produs înainte de a-l cumpăra

 • Diversifică masa de zi de zi pe care o oferi familiei tale


Și oferă-le prăjiturele fără zahăr!!!!!


De exemplu, uite o rețetă delicioasă de biscuiți (farfuria mea de astăzi).


Ingrediente:


 • 100 gr faină de migdale

 • 5 linguri sirop de arțar

 • 1 lingură cu vârf pastă Tahini

 • 1 ou

 • câteva picături esență de vanilie

Mod de preparare:

 • toate ingredientele se amestecă foarte bine

 • se lasă aluatul 30 de minute la frigider sau peste noapte

 • se întinde aliatul bine și se decupeaza în formele dorite

 • biscuiți se coc la cuptor la 170 grade


Buni de te lingi pe degete!

Sunt delicioși și foarte sănătoși!


👉 Migdale ajută la menținerea sănătății inimii, sistemului digestiv, oaselor (și multe, multe altele).


👉 Tahini (pastă de susan) te ajută să scapi de nivelul mare de colesterol din sânge, din cauza antioxidanților care se găsesc doar în semințele de susan (și multe, multe altele).


👉 Siropul de arțar conține foarte mulți antioxidanți, luptă împotriva bolilor inflamatorii, întărește sistemul imunitar, previne boli precum cancer, diabet, boli de inimă (și multe, multe altele).


Atenție!


Făina de migdale face ca aluatul să se coacă mult mai repede, deci nu îl lăsa prea mult în cuptor!🔥 PS. Dacă ți-a plăcut aceasta rețetă și vrei mai multe aici găsești cartea mea de rețete: https://www.wildfood90.com/carte-de-retete . Are o mostră gratuită foarte stufoasă.


3.418 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page