top of page
Caută

De la 1 la 10 cat de mare este conflictul tau interior?



Rapid. Numeste ceva ce vrei sa obtii in mod disperat de la tine. Aceasta ar putea fi scaderea in greutate, dorinta unui nou loc de munca, schimbarea obiceiurilor alimentare sau renuntarea la fumat. Il ai in minte?


Ok, acum pe o scara de la 1 la 10, unde este nivelul tau de dorinta in atingerea acestui obiectiv? 1 fiind "fara dorinta" si 10 fiind "dorinta puternica".


In continuare, noteaza unde este nivelul tau de angajament (cat de implicata sau dedicata esti) in acest moment pentru a obtine rezultatul sau schimbarea pe care o cauti. Adica, daca esti dispusa sa cauti informatii pe acel subiect, sa actionezi si sa aplici pasi pentru atingerea obiectivului dorit.


* 1 reprezinta "niciun angajament" si 10 reprezinta "un angajament puternic".


Acum, pune aceste numere laolalta. Ce observi?


Majoritatea oamenilor isi doresc multe dar nu sunt dispusi sa isi ia un angajament in obtinerea lucrului respectiv.


De ce? Pentru ca suntem fiinte umane si vrem sa economisim energie, sa realizam lucrurile cu cea mai mica cantitate de efort posibila!


Aceasta este o tehnica de supravietuire, scrisa bine in AND-ul nostru.


DAR!


Acest raport disproportionat nu functioneaza bine atunci cand vine vorba de schimbari si ne poate lasa sa ne simtim incurcati, derutati si frustrati despre cum sa obtinem de fapt ceea ce ne dorim.


Se pune intrebarea ... ce putem face in legatura cu asta?


Daca esti o fire perfectionista vreau sa iti spun ca aceste doua valori nu trebuie sa fie aliniate complet pentru a obtine rezultate si pentru a face schimbari, ci trebuie sa tinda spre apropiere.


Ce vreau sa subliniez aici este ca, cu cat contrastul sau diferenta dintre ele este mai mare, cu atat va creste conflictul tau interior. Sa zicem ca tu vrei sa slabesti si te revolti pe tine pentru ca nu reusesti.


Asadar sa continuam exercitiul cu scopul de a diminua conflictul.


Revin-o acum la lucrul initial, cel la care te-ai gandit atunci cand am pus intrebarea despre ce vrei sa schimbi la tine, sau ce iti doresti sa realizezi sau sa obtii.


Este in mintea ta? Bun. Iata cateva intrebari suplimentare pentru a afla de ce nu inaintezi catre obiectivul tau:


  1. Cat de importanta este realizarea acestei schimbari sau atingerea acestui obiectiv pentru tine? Ai in minte clar cum va fi diferita viata ta si care sunt consecintele daca nu incepi sa actionezi?

  2. Esti cu adevarat dispusa sa faci ceea ce este nevoie pentru a realiza, a face, a schimba acest lucru? Esti gata sa iesi din zona ta de confort sau este doar o fantezie? (este in regula sa nu fii gata si sa nu fii total dispusa sa o faci! Dar este important sa fii sincera in acest sens.)

  3. Te auto-sabotezi? Faci pasi care sa contravina obiectivelor tale pe termen lung, deoarece subconstient este bine asa cum esti si exista avantaje pe care le ai? Ori poate iti-e teama sa esuezi?


Noteaza de la 1 la 10 cat de mult te regasesti si in aceste intrebari.


In care te regasesti cel mai mult? Acum esti mai constienta legat de ceea ce te impiedica sa iti iei un angajament si sa fii in aliniere cu dorintele tale? Cu cat ai mai multa claritate, cu atat te vei putea focusa si lucra cu ele. Sau iti va oferi o sansa sa iti schimbi obiectivul catre unul care are mai mult sens pentru tine.


Imi doresc mult sa te folosesti de acest instrument pentru a iti determina raportul dintre dorinta si angajament si pentru a incepe sa lucrezi la imbunatatirea lor.


Daca diferenta dintre ele este mai mica de cinci, si ai mai incercat sa faci singura schimbari legate de relatia pe care o ai cu mancarea si a fost greu, eu te invit in noua clasa de WildFit 14 Days Reset.


Aceasta este sansa ta sa incerci o abordare cu totul diferita legata de mancare, dieta, mancat pe fond emotional, si o super ocazie sa faci pasi uriasi catre dorinta sau obiectivul tau.


Iti doresc sa iei cea mai buna decizie si, de ce nu, sa ne vedem Luni, 27 Aprilie, in prima sesiune de coaching.

162 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page