top of page
Caută

Cele 6 decizii pe care le vei regreta in mai putin de 6 ani

Actualizată în: 14 apr. 2021În acest material eu împreună cu Diana, Facilitator WildFood90, ne-am propus să te ajutam să conștientizezi deciziile pe care le iei acum în viața ta, dar pe care le vei regreta în viitor. Iar dacă vei continua să citești sperăm să fie precum un pocnit din degete, care să te trezească la realitate și să începi să iei decizii în viață de care să fii mândră.


În plus, la final îți vom lăsa o listă pe care îți recomandăm să o citești în fiecare dimineață, care sperăm să te ajute să preiei controlul asupra vieții - deci asigură-te că vei ajunge până acolo.


Acestea fiind spuse, o las pe Diana să înceapă cu decizia numărul unu de pe lista concepută de ea, așa că va las pe mâini foarte bune!


1) Decizia de a face în mod repetat lucruri care te rănesc


Probabil ești obișnuită deja să lucrezi cu tine dacă ne urmărești, dar știu că să schimbi alegerile pe care le faci în viața de zi cu zi poate fi greu. Înțeleg asta. Tocmai de accea astăzi, împreună cu Radu, ne-am propus să te ajutăm să iei decizia de a începe să faci schimbări ACUM decât să te macine regretul că ai pierdut atâția ani sau că ți-ai nenorocit la propriu viața pentru că nu ai luat atitudine la momentul potrivit.


Daca ar fi să mă gândesc la câteva exemple legate de decizia de a face în mod repetat lucruri care te rănesc acestea ar fi: acceptarea ca cei din jur să se poarte urât cu tine, complacerea în situați care rănesc pe interior, acceptarea de glume proaste la adresa propriei persoane, iar aici din păcate, intră și consumul de alimente nesănătoase pentru că, mă crezi sau nu, chiar te rănesc.


Da, rezistența la alimentele nesănătoase ar putea fi dificilă, mai ales atunci când toată lumea din jurul tău mănâncă fast food, dulciuri, cipsuri, etc. - dar nu crezi că este crucial să iei decizia de a te schimba acum și să nu regreți peste câțiva ani?


Da, regretul este inevitabil dacă continui să te rănești cu o alimentație nesănătoasă pentru că cel mai probabil în câțiva ani vei ajunge să te imbolnăvești, îți vei da organismul peste cap, te vei simți din ce în ce mai lipsită de energie, vei începe să ai dureri de cap, stomac, colon și așa mai departe.


Vei incepe să pui kilograme și să nu te mai simți bine în pielea ta, poate relația cu partenerul de viață va ajunge să aibă de suferit, și în plus te vei lupta zilnic cu stări precum rușine, vină, neputință, dezamagire, și lista o mai poți continua tu daca vrei.


În concluzie, TREZESTE-TE și nu te mai răni singură neluând atitudine.


2) Decizia de a spune DA mai mereu


Dacă de cele mai multe ori când o persoană îți cere să faci ceva pentru ea, răspunsul tău este „da”, fiindu-ți greu să spui NU, atunci cele ce urmează sunt pentru tine.

Cuvântul acesta NU, este greu de rostit. Uneori parcă ar exista un blocaj mental, ce te împiedică să-l zici. Spui numai ‘’da’’ și încerci să o faci zâmbind, deși e un zâmbet fals și în sinea ta nu te simți prea bine.


Cu alte cuvinte, ți-e teamă că nu vei mai fi apreciată și iubită. Și că nu vei mai fi privită cu ochi buni și că nici ție nu ți se va mai spune DA în viitor. Unde mai pui că nu vrei să rănești sau să dezamăgești.


Deci, alegi să spui ‘’da’’. Iar când alegi să spui un ‘’da’’ forțat sau din reflex, care trezeste în tine emoții negative, atunci nu ai luat deloc o decizie bună.


Acest comportament de a spunde ‘’DA” altora este extrem de nociv. Știi de ce? Pentru că de fiecare dată când zici un astfel de ‘’da’’ cuiva, în realitate îți zici ‘’nu’’ ție.


Poate pare că exagerez, dar nu cred. Cât timp ți-ai pierdut din viață făcând lucruri pe care nu ai vrut să le faci și care oricum nu ți-au adus beneficii? Timpul ăla l-ai fi putut folosi ca să faci ceva mai productiv sau măcar ceva ce îți doreai.


Iar acum un adevar foarte dureros:


Faptul că spui mereu ‘’da’’, te poate face să pari slabă. Nu te face să pari SPECIALĂ. Iar majoritatea oamenilor NU îi apreciază deloc pe cei mereu disponibili și NU le respectă timpul.


Spunând și ‘’nu’’, vei arăta faptul că te respecți mai mult. E un semn că ai încredere în tine. Și cu cât o faci mai des, cu atât ceilalți vor începe și ei să te respecte mai mult și să aprecieze mai mult atunci când alegi să spui un DA autentic.


Fii sinceră cu tine! Spune ‘’da’’ lucrurilor de care îți pasă cu adevărat și spune NU fără să te mai simți vinovată.


Să spui nu îți schimbă viața!


3) Decizia de a nu acorda importanță dezvoltării tale ca om


Probabil ai mai auzit zicală: „Dacă nu crești, mori”. Și da, este extrem de adevărată.


Dacă te complaci așa cum esti cel mai probabil viața ta va stagna și ușor, ușor vei începe să mergi înapoi și, în curând, vei fi foarte nemulțumită și nefericită.


Uite, la un moment dat, creșterea ta ca om se oprește, iar acest moment coincide cu instalarea plafonării sau neputinței. Vrei să știi ce se întâmplă?


Dezvotarea personală durează toată viața și ea este motorul creșterii.


În toate domeniile vieții dacă nu decizi că te îmbunătăți tu ca om și să înveți o nouă abilitate la locul de muncă, sau să înveți ce înseamna alimentație sănătoasă, cum să faci mâncare sănătoasă, sau să înveți câteva abilități pentru a-ți îmbunătăți căsnicia, vei ajunge să regreți multe în câțiva ani.te


Însă trebuie să știi că dincolo de a citi cărți, a participa la fel de fel de cursuri sau a merge o dată pe săptămână la yoga, trebuie să acționezi, să aplici ceea ce auzi, ceea ce înveți, să-ți schimbi modul de viață și cel mai important aspect, să îți schimbi modul de gândire.

În concluzie investește timp în dezvoltarea ta personală. E atat de importantă!


4) Decizia de a îți spune că nu îți pasă


Oare atitudinea de nepăsare îți servește în vreun fel? Oare să îți spui:


- Mie nu imi pasă de viitor, clipa de acum contează.

- Nu îmi pasă că soțul mă înseală atâta timp cât acasă se poartă frumos cu mine.

- Nu îmi pasă dacă mă îngraș, o viață am și eu mă simt bine în pielea mea.


Iar exemplele pot continua.


Oare poți fi cu adevărat împlinită, fericită și entuziasmată de viața pe care o duci dacă una dintre cele mai frecvente fraze care îți iese pe gură sau ți-o spui în gând este „Nu-mi pasă”? Pentru că știm cu toții adevărul - ție îți pasă.

Ai grijă, decide să trăiești cu adevărat! Tot ce face parte din viața ta ESTE IMPORTANT!


5. Decizia de a nu învăța cum să fii expertă într-un anumit domeniu


Ești în prezent prea ocupată cu treburile familiale sau cu job-ul și nu mai ai timp pentru a învăța sau aprofunda ceva?


Ei bine, dacă vrei să fii pe deplin împlinită și să îți trăiești cu adevărat viața, trebuie să ai grijă să înveți abilitățile necesare pentru realizarea viselor tale.

Malcolm Gladwell vorbește despre regula celor 10.000 de ore pentru dezvoltare. El sugerează că ar trebui să investești 10.000 de ore lucrând la o abilitate de-a ta într-un domeniu în care să fii cu adevătat profesionistă, și mi se pare o regula absolut genială.


6) Decizia de a amâna pe mâine ce poți face azi


Ziua de mâine în care tu chiar să acționezi poate nu va veni niciodată.

Lasă-mă să te întreb ceva: Ce acțiune mică faci acum pentru a îți face ziua de mâine o zi mai bună? Probabil niciuna, așa-i?


Ascultă bine ce îți spun acum: ce alegi să faci astăzi îți va modifică traiectoria vieții, pentru că lucrurile mici de azi îți vor influența viitorul. Deciziile de astăzi conturează omul de mâine.

Știu, diferența nu este vizibilă astăzi, ar putea părerea chiar că te chinui în zadar, dar în câțiva ani vei sesiza schimbarea și vei fi capabilă să analizezi importanța celor mai mărunte alegeri făcute acum.


În final, așa cum ți-am promis, îți las planul meu pe care eu mi-l citesc și încerc să il pun în aplicare zilnic pentru a nu ajunge să am regrete în câțiva ani:


1. Nu îmi “trăiesc” viața acum, ca să îmi regret deciziile mai tarziu.

2. Eu sunt responsabil dacă mă rănesc sau mă las rănit.

3. Decid să mă iubesc pe mine însumi și să am grijă de mine.

4. Aleg să acționez și nu să amân.

5. În fiecare zi mă dezvolt și devin o versiune mai bună de-a mea

6. Viața mea depinde de mine. Eu sunt responsabil.


Sperăm că ți-a fost de folos acest material și dacă simți că ar putea inspira și alte persoane nu uita să îi dai un share.


Apropo, dacă nu te-ai înscris până acum în programul meu gratuit despre mâncatul pe fond emoțional, compulsiv, te invit să citești mai multe despre el și să îți rezervi un loc aici: https://www.wildfood90.com/reset

312 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page