Caută

Cele 6 decizii pe care le vei regreta in mai putin de 6 ani

Actualizată în: Apr. 14În acest material eu împreună cu Diana, Facilitator WildFood90, ne-am propus să te ajutam să conștientizezi deciziile pe care le iei acum în viața ta, dar pe care le vei regreta în viitor. Iar dacă vei continua să citești sperăm să fie precum un pocnit din degete, care să te trezească la realitate și să începi să iei decizii în viață de care să fii mândră.


În plus, la final îți vom lăsa o listă pe care îți recomandăm să o citești în fiecare dimineață, care sperăm să te ajute să preiei controlul asupra vieții - deci asigură-te că vei ajunge până acolo.


Acestea fiind spuse, o las pe Diana să înceapă cu decizia numărul unu de pe lista concepută de ea, așa că va las pe mâini foarte bune!


1) Decizia de a face în mod repetat lucruri care te rănesc


Probabil ești obișnuită deja să lucrezi cu tine dacă ne urmărești, dar știu că să schimbi alegerile pe care le faci în viața de zi cu zi poate fi greu. Înțeleg asta. Tocmai de accea astăzi, împreună cu Radu, ne-am propus să te ajutăm să iei decizia de a începe să faci schimbări ACUM decât să te macine regretul că ai pierdut atâția ani sau că ți-ai nenorocit la propriu viața pentru că nu ai luat atitudine la momentul potrivit.


Daca ar fi să mă gândesc la câteva exemple legate de decizia de a face în mod repetat lucruri care te rănesc acestea ar fi: acceptarea ca cei din jur să se poarte urât cu tine, complacerea în situați care rănesc pe interior, acceptarea de glume proaste la adresa propriei persoane, iar aici din păcate, intră și consumul de alimente nesănătoase pentru că, mă crezi sau nu, chiar te rănesc.


Da, rezistența la alimentele nesănătoase ar putea fi dificilă, mai ales atunci când toată lumea din jurul tău mănâncă fast food, dulciuri, cipsuri, etc. - dar nu crezi că este crucial să iei decizia de a te schimba acum și să nu regreți peste câțiva ani?


Da, regretul este inevitabil dacă continui să te rănești cu o alimentație nesănătoasă pentru că cel mai probabil în câțiva ani vei ajunge să te imbolnăvești, îți vei da organismul peste cap, te vei simți din ce în ce mai lipsită de energie, vei începe să ai dureri de cap, stomac, colon și așa mai departe.


Vei incepe să pui kilograme și să nu te mai simți bine în pielea ta, poate relația cu partenerul de viață va ajunge să aibă de suferit, și în plus te vei lupta zilnic cu stări precum rușine, vină, neputință, dezamagire, și lista o mai poți continua tu daca vrei.


În concluzie, TREZESTE-TE și nu te mai răni singură neluând atitudine.


2) Decizia de a spune DA mai mereu


Dacă de cele mai multe ori când o persoană îți cere să faci ceva pentru ea, răspunsul tău este „da”, fiindu-ți greu să spui NU, atunci cele ce urmează sunt pentru tine.

Cuvântul acesta NU, este greu de rostit. Uneori parcă ar exista un blocaj mental, ce te împiedică să-l zici. Spui numai ‘’da’’ și încerci să o faci zâmbind, deși e un zâmbet fals și în sinea ta nu te simți prea bine.


Cu alte cuvinte, ți-e teamă că nu vei mai fi apreciată și iubită. Și că nu vei mai fi privită cu ochi buni și că nici ție nu ți se va mai spune DA în viitor. Unde mai pui că nu vrei să rănești sau să dezamăgești.


Deci, alegi să spui ‘’da’’. Iar când alegi să spui un ‘’da’’ forțat sau din reflex, care trezeste în tine emoții negative, atunci nu ai luat deloc o decizie bună.


Acest comportament de a spunde ‘’DA” altora este extrem de nociv. Știi de ce? Pentru că de fiecare dată când zici un astfel de ‘’da’’ cuiva, în realitate îți zici ‘’nu’’ ție.


Poate pare că exagerez, dar nu cred. Cât timp ți-ai pierdut din viață făcând lucruri pe care nu ai vrut să le faci și care oricum nu ți-au adus beneficii? Timpul ăla l-ai fi putut folosi ca să faci ceva mai productiv sau măcar ceva ce îți doreai.


Iar acum un adevar foarte dureros:


Faptul că spui mereu ‘’da’’, te poate face să pari slabă. Nu te face să pari SPECIALĂ. Iar majoritatea oamenilor NU îi apreciază deloc pe cei mereu disponibili și NU le respectă timpul.


Spunând și ‘’nu’’, vei arăta faptul că te respecți mai mult. E un semn că ai încredere în tine. Și cu cât o faci mai des, cu atât ceilalți vor începe și ei să te respecte mai mult și să aprecieze mai mult atunci când alegi să spui un DA autentic.

<