top of page
Caută

„Intotdeauna am vrut sa fiu cineva mai bun astazi, decat am fost cu o zi in urma.” ~ Sidney Poitier



Te bucuri de frumusetea din jurul tau? Apreciezi in fiecare zi ca traiesti? Ai empatie fata de oameni? Esti amabila, blanda, pozitiva si recunoscatoare in viata?


Eu nu am fost asa dintotdeauna, uneori nici acum nu imi iese pe deplin, dar niciodata nu ma las, ma analizez si fac zilnic schimbari constiente pentru a ma imbunatati.


Uitandu-ma in urma, pot spune ca una dintre cele mai dificile sarcini cand vine vorba de a fi cea mai buna versiune a ta zilnic, este aceea de a face schimbarea de la gandirea negativa, poate chiar de victima, la cea pozitiva.


Viata mi-a oferit si mie multe incercari, sau lectii, spunele cum vrei, si am realizat ca este destul de greu sa faci o schimbare “pana cand nu dai cu capul de perete”, si foarte putini actioneaza inainte de asta.


Observ oameni care au facut si fac schimbari pozitive in viata lor, dar aproape toate pe care le vad se produc dupa o experienta negativa destul de puternica.


Astazi stateam si ma intrebam:


  • Oare toti avem nevoie de experiente proaste pentru a ne schimba in bine?

  • Putem incerca cu totii sa ne schimbam in bine in fiecare zi, asa, fara sa fim fortati?

  • Putem ce facem astazi sa fie mai bun decat ieri?

  • Avem timp sa ne oprim putin si sa privim cu adevarat ce este in jurul nostru?


Fie ca multumim unui coleg pentru ajutorul acordat. Fie observam floarea din afara ferestrei si apreciem ca au durat cateva luni pentru ca ea sa infloreasca ca sa ne incante cateva ore sau zile. Fie sa ne uitam la ploaie si sa apreciem apa pe care ne-o ofera, in loc sa o blestem pentru incaltamintea pe care o strica. Si asa mai departe.


Cum sa devii o persoana mai buna de la o zi la alta?


Cand vine vorba de a fi zilnic in cea mai buna versiune a ta, pot spune ca este destul de mult de munca, dar se merita, pentru ca iti va schimba viata, si nu exagerez.


Daca stau bine si ma gandesc, am ajuns involultar sa imi pun de cel putin doua ori pe zi urmatoarele intrebari:


a) Sunt mai bun astazi decat am fost ieri?

b) Au existat astazi experiente negative din care am putut invata?

c) Am realizat ceva astazi?


Reflectand asupra obiceiurilor mele pe acest subiect, am dezvoltat o lista care ma ajuta sa fiu o persoana mai buna azi decat ieri si daca iti doresti si tu asta, intreba-te:


1. Am acordat atentie oamenilor din jurul meu?


Astazi am vorbit sau am ascultat mai mult? Am manifestat cu adevarat interes pentru ceea ce spuneau alti oameni? Le-am acordat atentia pe care o meritau cand au vorbit?


Cand am ascultat mai mult, mi-am facut mai multi prieteni. Cand eram interesat de oameni, puteam sa fac o diferenta pozitiva in ziua lor, energie care se trasmitea si la mine pentru ca simteam ca am ajutat, am contribuit cu ceva, am contat.


2. Sunt blocata intr-un ieri prost?


Nu poti fi azi o persoana mai buna daca ai ramas setata pe raul de ieri. Acest lucru duce la doua zile proaste, dupa care la trei, resentimente care te vor roade zilnic.


Eu incerc sa uit si sa iert observatiile urate sau greselile facute de un prieten, sef, vecin sau sotie. Am incetat sa mai simt regretul si frustrarea pentru ca trebuie sa merg mai departe. Daca stau si ma gandesc la ceva ce s-a intamplat ieri, pierd timp si energie astazi, si crede-ma merg investite altfel.


Elibereaza-te de resentimentele trecute.


3. Am lucrat astazi la caracterul meu?


Mai mult decat orice ti s-ar parea important in viata, ceea ce conteaza cel mai mult este caracterul tau. Eu incerc sa-mi imbunatatesc caracterul prin ganduri bune si, mai important, prin fapte bune. Caracterul determina modul in care vom raspunde situatiilor si circumstantelor vietii.


4. Am lucrat la obiceiurile mele?


Eu incerc zilnic sa scap de obiceiurile proaste si sa dezvolt unele noi si bune. Niciunul dintre noi nu se naste cu obiceiuri, ele sunt dezvoltate si cultivate prin practica. Este usor sa te agati de obiceiuri proaste, sa spui ca asa esti tu, pentru ca este dificil sa scapi de ele.


Atunci cand lucrezi cat de putin la obiceiurile tale proaste zilnic, crede-ma cand iti spun: pe termen mediu sau lung fac o diferenta URIASA.


5. Am lasat mania sa ma consume astazi?


Este inevitabil sa ne simtim nervosi din cand in cand, dar asta nu inseamna ca trebuie sa o lasam sa ne controleze.


A lucra la furia mea fata de oameni, viata si diverse situatii in care eram pus, a fost cea mai grea din lista, dar si cea mai benefica. Respiratiile adanci, constientizarea si lucrul efectiv cu furia au functionat la mine.


6. Am facut un minim de miscare astazi?


Acesta este un booster instantaneu, care ne permite sa fim mai buni pentru cei din jurul nostru. Stiu ca este posibil sa ti se para ca exagerez, dar fiecare pas conteaza si fiecare gura de aer de asemeni, pentru ca ne ajuta sa ne oxigenam creierul, punem limfa in miscare, muschii, ne incarcam cu energie si avem mintea mai limpede, suntem mai deschisi, mai calmi.


Cu totii meritam sa fim cele mai bune versiuni ale noastre.


Cu totii meritam aceasta pentru ca nu numai ca ne reduce suferinta, ci ne permite sa avem un impact pozitiv asupra oamenilor din jurul nostru.


Masinile, telefoanele, calculatoarele, tehnologia sunt din ce in ce mai bune in fiecare zi. Nu ar trebui sa facem sin oi la fel? In afaceri se urmeaza principiul „imbunatatirii continue”, de aceea este timpul sa reproducem acelasi lucru si in viata noastra.


Fiecare zi este o noua oportunitate de a creste. In fiecare zi putem fi mai buni decat ieri!

In incheierea acestui material, vreau sa iti reamintesc ca sunt pe punctul de a incepe o noua clasa WildFit 14 Days Reset.


Daca vrei sa lucram impreuna in a sclupta cea mai buna versiune a ta in ceea ce priveste relatia pe care o ai cu mancarea, te astept cu drag!


Iti doresc sa fii cea mai buna versiune a ta in fiecare “ASTAZI” al vietii tale!

222 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page