Caută

Adevaratii dusmani sunt in noi!

Cati sunt oamenii care tin in ei sentimentul revoltei? Revolta contra unei situatii pe care o considera insuportabila, sau impotriva unei persoane pe care o socotesc necinstita, sau nedreapta… Dar oare revolta aceasta este, intr-adevar, atat de necesara?


Viata este grea pentru foarte multi dintre noi. Problemele ne iau cu asalt, zilnic, din toate directiile. Ai uneori senzatia ca te sufoci sub greutatea stresului si chiar atunci cand zici ca ai de toate, parca tot nu te simti implinita sau fericita. Mereu apare “ceva” care sa-ti strice toata bucuria.


Grijile si problemele sunt de diferite feluri: financiare, de sanatate, familiale, emotionale, etc. Pentru toate acestea omul gaseste de fiecare data un tap ispasitor. Niciodata nu suntem noi de vina.


Daca o duci rau din punct de vedere material, dai vina pe stat, pe straini, pe partenerul de viata, pe soarta, pe oricine mai putin pe tine. Nu de putine ori auzim vorbe de genul: “din cauza conducatorului X suntem saraci, din cauza lor nu avem nimic” sau “au venit strainii peste noi si ne-au luat tot” ori scoti ochii partenerului “din cauza ta am ajuns cum am ajuns, ca nu ai fost in stare de nimic in viata asta” si exemplele pot continua.


Vezi vreo problema pana aici?


Problema e mereu la altii, niciodata la noi. In ziua de azi suntem liberi sa fim exact cine ne dorim, dar totusi nu o facem.


Uneori, ba chiar ne multumim sa aruncam vina pe altii sau sa invidiem cat putem de mult pe cel care a reusit. Intr-adevar, sunt si persoane carora pur si simplu le surade norocul in viata fara sa fi facut nimic, dar mai greu e sa se mentina, iar cazurile sunt foarte rare.


De fiecare data cand cauti tapi ispasitori pentru problemele tale sau pentru situatia in care te afli, pierzi. Ce pierzi? Pierzi timp pretios in care ai putea sa faci ceva pentru tine in loc sa cauti tot felul de scuze.


Te simti revoltata de ce am scris mai sus?


Chiar daca suna putin ciudat, asta este exact starea pe care o cautam.

Daca simtiti nevoia de a te revolta pentru toti asa zisii factori exteriori care nu sunt asa cum ti-ai dori tu, iti spun ca decat sa intri in razboi cu tot ce te inconjoara si te nemultumeste, revolta-te chiar inauntrul tau.


Nu crezi ca toate slabiciunile tale, toate defectele tale, toate blocajele tale sunt suficiente motive de indignare si ca ele trebuiesc combatute? Nu crezi ca ele te-au adus in punctul in care esti acum si atrag nefericirea, nemultumirea, revolta?