top of page
Caută

Adevaratii dusmani sunt in noi!

















Cati sunt oamenii care tin in ei sentimentul revoltei? Revolta contra unei situatii pe care o considera insuportabila, sau impotriva unei persoane pe care o socotesc necinstita, sau nedreapta… Dar oare revolta aceasta este, intr-adevar, atat de necesara?


Viata este grea pentru foarte multi dintre noi. Problemele ne iau cu asalt, zilnic, din toate directiile. Ai uneori senzatia ca te sufoci sub greutatea stresului si chiar atunci cand zici ca ai de toate, parca tot nu te simti implinita sau fericita. Mereu apare “ceva” care sa-ti strice toata bucuria.


Grijile si problemele sunt de diferite feluri: financiare, de sanatate, familiale, emotionale, etc. Pentru toate acestea omul gaseste de fiecare data un tap ispasitor. Niciodata nu suntem noi de vina.


Daca o duci rau din punct de vedere material, dai vina pe stat, pe straini, pe partenerul de viata, pe soarta, pe oricine mai putin pe tine. Nu de putine ori auzim vorbe de genul: “din cauza conducatorului X suntem saraci, din cauza lor nu avem nimic” sau “au venit strainii peste noi si ne-au luat tot” ori scoti ochii partenerului “din cauza ta am ajuns cum am ajuns, ca nu ai fost in stare de nimic in viata asta” si exemplele pot continua.


Vezi vreo problema pana aici?


Problema e mereu la altii, niciodata la noi. In ziua de azi suntem liberi sa fim exact cine ne dorim, dar totusi nu o facem.


Uneori, ba chiar ne multumim sa aruncam vina pe altii sau sa invidiem cat putem de mult pe cel care a reusit. Intr-adevar, sunt si persoane carora pur si simplu le surade norocul in viata fara sa fi facut nimic, dar mai greu e sa se mentina, iar cazurile sunt foarte rare.


De fiecare data cand cauti tapi ispasitori pentru problemele tale sau pentru situatia in care te afli, pierzi. Ce pierzi? Pierzi timp pretios in care ai putea sa faci ceva pentru tine in loc sa cauti tot felul de scuze.


Te simti revoltata de ce am scris mai sus?


Chiar daca suna putin ciudat, asta este exact starea pe care o cautam.

Daca simtiti nevoia de a te revolta pentru toti asa zisii factori exteriori care nu sunt asa cum ti-ai dori tu, iti spun ca decat sa intri in razboi cu tot ce te inconjoara si te nemultumeste, revolta-te chiar inauntrul tau.


Nu crezi ca toate slabiciunile tale, toate defectele tale, toate blocajele tale sunt suficiente motive de indignare si ca ele trebuiesc combatute? Nu crezi ca ele te-au adus in punctul in care esti acum si atrag nefericirea, nemultumirea, revolta?


Atunci cand vei fi pregatita, vei sti precis unde, cand, cum si impotriva a ce sa te revolti… Trebuie sa te revolti, dar numai impotriva lucrurilor care s-au instalat in tine sub forma de slabiciuni, tipare gresite din copilarie, si care te macina, te inseala. Cati dintre noi nu sunt nefericiti pentru ca suntem constienti de defectele noastre, de slabiciunile noastre! Da, dar asta inseamna ca nu ne-am revoltat inca suficient impotriva acestor defecte, pentru a lua decizia de a scapa de ele pentru totdeauna.


Asa incat, inceteaza in a te mai revolta zilnic impotriva sotului, a sefului, a guvernului etc. si revolta-te pe ce se afla in interiorul tau, pentru ca adevaratii dusmani zac in tine, bine camuflati si mereu preocupati de a iti intinde curse sub forma tentatiilor, a poftelor, a dorintelor necontrolate. Iar tu, fara sa iti dai seama, ii mangai, ii alinti, ii hranesti. Ei bine, de azi incolo impotriva acestor dusmani va trebui sa te revolti.


Cum sa te revolti pe defectele tale si sa le elimini


Pentru ca aici vorbim despre un subiect destul de sensibil si greu, exercitiul va fi un pic mai complex si trebuie sa fii deschisa si sa il faci din suflet.


1. Inchide ochii si gandeste-te bine, bine la toate lucrurile pentru care esti revoltata (slabiciuni, defecte, tipare)

2. Aminteste-ti cat de mult te-au facut sa suferi aceste lucruri inca din copilarie. Cat mai multe cu putinta, de cand erai la gradinita, pana in prezent. (au ras copii de tine, ai fost batjocorita, lovita, trata rau). Cat mai multe.

3. Acum gandeste-te cum te vor afecta acestea in viitor (boli, exemple proaste copiilor, divort, alta relatie gresita, faliment) cat mai multe si cat mai negative.

4. Deruleaza-le in fata ochilor! Gandeste-te ca esti acolo in viitor si toate se intampla acum! Simte durerea, teama si spaima! Simte urgenta schimbarii! Stai in starea aceasta cateva minute. Poti chiar si sa plangi, este in regula.

5. Acum spune-ti cu toata forta, cu toata convingerea, ca tu nu esti acea persoana, ca tu nu vrei sa fii acea persoana, ci tu vrei sa fii cine iti doresti.

6. Acum gandeste-te la un rasarit de soare care te trezeste din somnul in care erai. Este momentul in care tu alegi sa te schimbi si te vezi peste 1 an, 2 ani, 5. Cine esti? Cum esti? Unde esti? Cum te simti? Cat mai frumos si cat mai in detaliu.


Deschide ochii. Daca faci cum trebuie acest exercitiu, vei plange, vei plange mult. Cauta un loc linistit unde sa stai, si ia niste servetele langa tine.


Ce sa practici fara incetare pentru tot restul vietii?


Stiu ca acest subcapitol poate te-a speriat putin, probabil pentru ca tu nu poti fi consecventa in ceva mai mult de 2 luni, daramite non stop si pentru tot restul vietii.


Stai linistita, ce iti propun este ceva usor, care merge perfect cu exercitiul de mai sus, si este la indemana oricui isi doreste cu adevarat sa nu mai fie o victima a vietii si a situatiilor in care este pusa, si anume practicarea IUBIRII si RECUNOSTINTEI.


Iubirea este cea care iti da cele mai mari posibilitati de succes, iubirea este cea care te face mai capabila, mai lucida, mai patrunzatoare, este cea care te armonizeaza.


Cand simti ca nu-ti vine sa iubesti pe nimeni pentru ca, pe buna dreptate, de jur imprejur iti dau numai motive pentru a-ti inchide inima, tocmai atunci trebuie sa iubesti.


Deci, iubeste! Iubeste-te pe tine, iubeste lumea intreaga, iubeste toate fapturile… Aceasta dragoste este cea care armonizeaza totul in tine.


Urmareste-te in timpul diferitelor activitati; vei observa cat de tensionata si de crispata esti: fata, mainile mai ales, si in tot acest timp energia ta se scurge in mod inutil. Aceasta se intampla din cauza ca nu stii sa lucrezi cu iubire. Atunci, opreste-te, destinde-te complet, mai ales creierul tau sa fie destins, opreste-l pentru cateva minute din functionare pentru a nu simti altceva decat iubirea care curge prin tine…crede-ma, exista, trebuie doar sa o gasesti…


A fost cineva nedrept cu tine, ai fost criticata, jignita? Bine, am inteles, dar de ce sa ramai cu gandul acolo si sa fii nefericita zile in sir? Spune-ti: “Chiar daca unii nu ma iubesc, multi altii o fac; Dumnezeu insusi ma iubeste! Eu ma iubesc!” Exersand in acest fel, vei ajunge sa devii insensibila la partea negativa a lucrurilor.


Recunostinta pot spune ca este cel mai bun medicament. Iti vindeca mintea, corpul si sufletul. Si atrage si mai multe lucruri bune in viata ta pentru care sa fii recunoscatoare.


Recunostinta te ajuta sa vezi si sa apreciezi lucrurile frumoase din viata ta. Eu sunt recunoscator pentru tot ce mi s-a intamplat in viata. Pentru partile bune, dar si pentru suferinte. Pentru binecuvantarile pe care le-am primit, dar si pentru lectiile pe care le-am invatat. Pentru victoriile mele, dar si pentru esecuri. Pentru tot. Oare as mai fi fost eu aici daca nu m-as fi luptat aproape toata viata cu kilogramele? Cu jignirile? Suferinta?


Ok, ai fost criticata, ranita, si iata-te prabusita. De ce? Pentru ca nu erai pregatita. Trebuie sa stii, dinainte, ca intreaga viata va fi asa. Sunt lectii care te fac mai buna!!!


Cand te afli intr-o astfel de situatie, ridica-te putin si spune-ti: desigur, nu este pentru ultima oara ca primesc critici (sau ce este potrivit pentru tine), dar daca nu fac nimic pentru a ma intari (schimba, imbunatati) astazi, ei bine, cand aceasta se va repeta, ma voi prabusi din nou.


Vreau sa iti spun ca in fiecare zi avem motive sa fim recunoscatori pentru ceva: pentru soarele care straluceste, pentru sanatate, pentru o simpla ora de liniste, o mica victorie, un pas mic spre obiectivul nostru, pentru bucuria de a vedea un prieten, pentru hohote de ras cu copii sau pentru fiorul iubirii. Trebuie doar sa fim dispusi sa le vedem, sa fim dispusi sa le simtim.


Concluzii


In incheiere vreau sa iti spun ca eu stiu ca esti o persoana minunata, perfecta, iar toate lucrurile acelea pentru care tu te revolti nici macar nu sunt ale tale. Oameni rau intentionati ti le-au predat, parintii din dorinta de a te creste cat mai bine te-au indrumat si laudat pe parcurs (ex. mananca tot din farfurie, sau daca esti grasuta esti sanatoasa, sau ca asa e familia noastra), cei apropiati ti-au predat lectiile lor de viata inca din copilarie dar care nu se potrivesc cu viata ta, cu ce iti doresti tu, si tu trebuie sa iti asumi ca le ai si trebuie sa scapi de ele, nu iti fac bine.


Mi-ar placea foarte mult dupa ce faci exercitiul de la punctul “Cum sa te revolti pe defectele tale si sa le elimini” sa imi spui ce trairi ai avut si ce urmeaza sa faci de acum inainte.

Sper din suflet ca acest material ti-a fost de folos, si nu uita ca, daca vrei sa te ajut si mai mult, inca mai poti profita de Oferta de Early Bird pentru inscrierea in clasa WildFit 14 Days Reset din 24 Februarie la pretul de 97 de lei.


Iti doresc o zi de miercuri cat mai frumoasa!

138 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page