top of page
Caută

8 Beneficii uimitoare ale consumului de conopidă



De ce să alegi să consumi mai multă conopidă?


Ceea ce a fost considerat odată o legumă destul de „plictisitoare”, care nu a primit prea multă atenție, conopida a fost aruncată în lumina reflectoarelor atunci când s-a descoperit că era un înlocuitor excelent cu conținut scăzut de carbohidrați, bogat în nutrienți pentru bazele de pizza, orez și multe altele.


Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au pus conopida pe locul 24 pe lista cu „fructe și legume puternice”.


O cană de conopidă crudă conține doar 25 de calorii și 5 grame de carbohidrați, oferind în același timp 77% din necesarul zilnic de vitamina C al unei persoane, 20% din necesarul zilnic de vitamina K și 10% sau mai mult din necesarul zilnic de vitamina B6.


În plus, conopida este o sursă bună de calciu, magneziu, fosfor și potasiu.


Ce înseamnă asta pentru sănătatea ta?


8 beneficii ale conopidei pentru sănătate


• Îmbunătățește memoria


Dacă simți că uiți prea repede sau ai nevoie de îmbunătățire a performanțelor creierului pentru muncă sau studiu, conopida conține colină, care este un element esențial pentru învățare și memorie.


De asemenea, ajută la menținerea structurii membranei celulare și la transmiterea impulsurilor nervoase.


• Ajută la scăderea în greutate și digestie


Fiind bogată în fibre și apă, conopida poate ajuta la ameliorarea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos. Conținutul ridicat de fibre poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea sensibilității la insulină, care poate spori pierderea în greutate a persoanelor cu obezitate.


• Scade tensiunea arterială


Din nou, conținutul ridicat de fibre din conopidă aduce beneficii consumatorului, contribuind la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.


• Reduce inflamația


Consumul de alimente întregi și alimente bogate în fibre, cum ar fi conopida, poate ajuta la reglarea sistemului imunitar și la reducerea inflamației.


• Reduce riscurile problemelor cardiovasculare


Având în vedere capacitatea conopidei de a reduce inflamațiile din corp, aceasta, la rândul său, ajută la atenuarea afecțiunilor legate de aceasta, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul și obezitatea.


• Reduce riscul fracturilor osoase și al osteoporozei


Deoarece conopida conține niveluri ridicate de vitamina K, aceasta poate susține oasele sănătoase prin îmbunătățirea absorbției calciului.


• Reduce riscul de cancer


Studiile au descoperit proprietăți anti-cancerigene în conopidă, precum și în altele din familia Brassicaceae, care pot reduce riscul de cancer, ajutând la prevenirea mutațiilor celulare și reducerea stresului oxidativ din radicalii liberi.


Consumul de conopidă pare a fi cel mai benefic pentru cancerul pulmonar, stomacal, de colon și rectal.


• Reduce riscul de artrită


Prin proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidanții prezenți în conopidă, consumul acestei legume poate reduce inflamația articulațiilor (artrita).


• Consumul de conopidă asigură organismului antioxidanți și fitonutrienți cu un rol foarte important în prevenirea multor boli.


Această legumă conține vitamina C, beta-caroten, kaempferol, quercetin, rutabion, acid cinamic și multe altele. Toți acești antioxidanți contribuie la protecția organismului împotriva radicalilor liberi. Astfel, conopida contribuie și la încetinirea procesului de îmbătrânire și la prevenirea distrugerii țesuturilor și a organelor.



Concluzie


Conopida oferă câteva avantaje puternice pentru sănătate pentru că este o mare sursă de nutrienți. În plus, conopida conține antioxidanți unici care pot reduce inflamația și proteja împotriva mai multor boli, precum cancerul și bolile de inimă.


Mai mult, conopida este ușor de adăugat în dieta ta. Este gustoasă, ușor de preparat și poate înlocui alimentele bogate în carbohidrați.


👉 Pentru rețete sănătoase, sărace în carbohidrați, fără zahăr, gluten sau lactoză îți recomand cartea de rețete WildFood care conține peste 170 de rețete sănătoase. Iată câteva rețete cu conopidă pe care le vei găsi în e-book-ul WildFood:


  • Conopidă popcorn

  • Pizza Wildfit cu blat de conopidă

  • Conopidă la cuptor cu sos picant

  • Orez din conopidă

  • Ceafă de porc cu ceapă caramelizată și conopidă

  • Tocană de vita cu piure de conopidă

  • Orez în stil mediteranean

  • Tortillas din conopidă


Dacă a trecut ceva timp de când nu ai mai mâncat conopidă, încearcă să o incluzi mai des în alimentație și să te bucuri de beneficiile ei.



1.475 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page