Caută

De ce infometarea este periculoasa si nu te ajuta sa scapi definitiv de kilogramele in plus

Actualizată în: 4 nov. 2019


Scapatul de kilogramele in plus este o problema cu care se confrunta marea majoritate a femeilor. Faptul ca ne privim pe noi insine in oglinda si corpul nostru nu arata asa cum ne-am dori, ne afecteaza in mult mai

multe moduri decat avem curajul sa recunoastem. Iar pentru ca visam mereu la silueta perfecta, suntem dispuse sa ne expunem corpul la tot felul de experimente, care mai de care mai periculoase, la diete, pastile, prafuri, ne infometam si speram ca astfel sa obtinem rezultatele dorite intr-un timp cat mai scurt. Problema este nu doar ca aceste variante nu sunt sanatoase, ci si ca odata ce am finalizat cura respectiva, corpul nostru incepe sa acumuleze din nou grasimile date jos anterior, iar corpul nostru arata mai rau ca inainte, iar noua ni se reactiveaza insecuritatile.

Din ce este format corpul nostru?

Corpul nostru este compus din “tesut gras” – adica tesutul adipos, si din “tesut slab” – adica tesutul muscular, osos sau cel din compozitia diferitelor organe interne.

Pentru a ne schimba compozitia corpului, nu ar trebui sa ne concentram strict pe pierderea in greutate, ci sa ne gandim la doua lucruri: reducerea tesutului gras si cresterea tesutului muscular. De ce ar trebui sa ne concentram pe schimbarea compozitiei corpului nostru in loc sa ne gandim la scaderea in greutate? Deoarece cresterea tesutului muscular ne va ajuta sa aratam mai suple, chiar daca cifrele de pe cantar nu se schimba, iar motivul din spatele acestui lucru este ca muschii sunt mai compacti decat grasimea, 1 kg de muschi este considerabil mai mic ca volum decat 1 kg de grasime, asa cum poti observa in imaginea de mai jos.

Cred ca ai avut un soc vazand aceasta imagine, nu-i asa? La fel am patit si eu cand am vazut-o prima data. Astfel am realizat cel mai usor ca e important sa ma concentrez pe compozitia corpului decat sa ma focusez pe pierderea grasimilor. Acest lucru ne poate ajuta sa ne imbunatatim aspectul intregului corp si sa reducem cantitatea de grasime, crescand masa musculara si automat crescand si rezistenta corpului nostru.

De ce alegem sa ne infometam?

Modalitatea standard de pierdere in greutate aleasa de cele mai multe persoane este calorii ingerate vs calorii consumate, iar urmatoarea in li