top of page
Caută

Cât de des vrea intestinul tău să mănânci?


Avem 6.000 de gânduri pe zi, în medie, în timpul zilei.


Aproximativ 40 de minute din acele ore cât suntem treji, sunt petrecute gândindu-ne la mâncare. Nu numai asta, dar fereastra medie între prima mușcătură din zi și ultima, este între 10 și 14 ore. Nu știu exact cum, cât sau când mănânci dar astăzi vreau să te gândești la toate astea și să te întrebi: Asta este ceea ce vrea intestinul tău să faci?

👉 Nu știu dacă ai mai auzit asta dar intestinul mai este numit și „al doilea creier” al corpului, și nu degeaba. Și fix asta vreau să îți povestesc astăzi!


Intestinul conține:

  • 70% din sistemul imunitar al corpului tău ...

  • 90% din producția de serotonină a corpului tău ...

  • Și 100 de milioane de neuroni, care comunică cu creierul prin intermediul celui mai lung nerv cranian al corpului - nervul vag - care leagă trunchiul cerebral de colon.

Intestinele tale sunt precum o metropolă foarte ocupată în care trilioane de microbiote se luptă pentru supremație și hrană.


Experții în medicina funcțională consideră că nu numai ce mănâncăm poate afecta sănătatea intestinelor, ci și frecvența meselor sau a snakurilor.

Pentru cei ce ajung să aibă stomacul și intestinele goale doar pe timpul nopții, asta dacă nu se culcă cu burta plină ...

s-ar putea să fie timpul să ia în considerare opritul din ronțăitul acela continu și distanțarea conștientă și intenționată a meselor, pentru a da o pauză intestinului.În primul rând vreau să mă fac clar și să îți spun că intestinul tău nu doarme niciodată - indiferent dacă mănânci des și în fiecare oră bagi ceva în gură sau nu.

Eu îți recomand să iei trei mese pe zi, și hai să îți spun și de ce.

Complexul motor migrator (* O scurtă definiție: "Complexul motor migrator, cunoscut și sub numele de complex mioelectric migrator, complex motor migrator, complex mioelectric migrator și MMC, este un model de activitate electrică observat în tractul gastro-intestinal într-un ciclu regulat în timpul postului.")

În mod ideal, oamenii mănâncă micul dejun dimineața ...

Așteaptă patru-șase ore și mănâncă prânzul ...

Apoi așteaptă patru-șase ore și iau cina.

Cu toate acestea, observ că modul de hrănire se schimbă. Majoritatea oamenilor nu mai mănâncă trei mese pe zi și își înlocuiesc masa de prânz cu câteva ore bune de gustări.

Acum, există multe motive pentru care oamenii fac asta.

Unele persoane au impresia că dacă frunzăresc ceva puțin și des vor slăbi. Alții au un nivel scăzut de zahăr în sânge și, prin urmare, se trezesc consumând mai multe mese și gustări pe zi, deoarece este prea greu să aștepți până la următoarea masă, când glicemia se prăbușește. Unii oameni se antrenează sau muncesc fizic și, prin urmare, mănâncă mai mult. Din păcate mâncatul pe tot parcursul zilei a înlocuit distanța aceea normală între mese și asta este o mare problemă.

Și motivul pentru care spun asta este pentru că în intestin există un mecanism numit complexul motor migrator (MMC).

MMC este firma de curățenie și întreținere a intestinului tău, în esență.

La două-trei ore după ce ai digerat alimentele și le-ai absorbit nutrienții, MMC se trezește și începe să curețe orice alimente și bacterii nedigerate din stomac și intestinul subțire.

Această întreținere internă este vitală!

Ce vreau să înțelegi este că de trei ori pe zi (sau oricât de des mănânci), trebuie să iei o pauză de cel puțin patru ore între mese pentru a permite MMC să funcționeze corect.

Ce se întâmplă când MMC încetează să funcționeze?


În corpurile sănătoase, MMC curăță aproximativ la fiecare 90 de minute (ceea ce înseamnă că acesta curăță de câteva ori într-o perioadă de pauză de patru ore).

Și orice aliment va opri MMC - de la o cafea, la un chip de cartofi, la un morcov. Atâta timp cât masa nu este administrată prin vene, aceasta este o întrerupere a MMC care va opri procesul de curățare prin acea gustare.

Fără acest proces, particulele alimentare și bacteriile nedigerate se vor acumula după fiecare masă sau gustare și acestea duc la creștere a bacteriilor și suprapopularea intestinului.

Cea mai bună modalitate de a te asigura că MMC-ul tău continuă să elimine orice aliment și bacterie nedigerată este să-i permiți să funcționeze corect.

Aceasta înseamnă distanțarea meselor și a orelor de mâncare la cel puțin patru ore distanță, cu excepția cazului în care există un motiv medical pentru care nu poți face acest lucru.

Sistemul MMC este pentru noi precum un gardian, trebuie doar să ieșim din calea sa și să îl lăsăm să ne protejeze!


Acum, dacă și tu îți dorești să ai o sănătate mai bună, să îți echilibrezi alimentația și să obții maximul de la organismul tău ....


👉 Încep o noua Provocare WildFit 90, și te invit și pe tine să testezi gratuit, timp de 2 săptămâni, cel mai complex program am meu în care oamenii se vindecă, slăbesc și își recâștigă sănătatea dând click aici!Îți recomand cu mare drag, chiar și doar perioada de test, pentru că în ea vom lucra foarte mult la foamea emoțională și vom începe să îi oferim corpului ceea ce are nevoie.


Te aștept și pe tine!590 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Komentarai


bottom of page