top of page
Caută

Nu îți este foame. Atunci de ce mănânci?Hai să facem un exercițiu de imaginație sau chiar de memorie pentru că e foarte posibil să fi trăit ceva asemător până acum.


Să zicem că tocmai ai terminat cina. Burta ta este plină. Cu toate acestea, mintea ta este plină de gânduri despre ce altceva să mai mănânci. Biscuiti, prajituri, mai multa cina, înghețată.


Sfidează orice logică. Corpul tău nu vrea mâncare, dar o altă parte din tine, o parte puternică și clară, o face. Te întrebi, cum poti fi înfometată și plină în același timp?


Știu cât de confuză și frustrantă este această bătălie internă. Tu nu vrei să mănânci când nu îți este foame. Corpul tău nu vrea să mănânce când nu îi e foame. Dar vrei mai multă mâncare.


Ce naiba se întamplă?


Dacă ai crescut și tu ca mine, cu mai mulți copii la masă care înfulecau pe nerăsuflate să prindă cât mai mult, care mâncau bunătăți pe ascuns, iar ulterior în adolescență și câțiva ani din viața de adult mâncam în fața televizorului din bucătărie, știi că mâncatul conștient era un termen pe care nu l-am auzit nici măcar o dată, iar mintea mea se îndrepta spre orice altceva în afară de mâncarea din fața mea.


Așa am ajuns să mănânc cantități mari, pe nerăsuflate, să mă răsfăț cu mâncare, să mă refugiez în ea și să ajung la 128 de kilograme.


Ce am observat atunci când făceam overeating era ca eu căutam să mă simt satisfăcut de mâncare și cum asta nu prea obțineam, mâncam și mai mult, și mai mult, poate, poate mă voi simți satisfăcut.


Când am avut conștientizarea aceasta ca vreau ca mâncarea să mă satisfacă mi-am dat seama că nu era o chestie fizică, pentru că eram sătul, ci despre o satisfacere psihică, emoțională.
În WildFit 14 Days Reset nu exista nici măcar o restricție alimentară, ba chiar eu te voi îndemna să îți dai voie să mănânci alimentele care simți că îți aduc bucurie și să mănânci cât să te simți satisfacută. Și nu vei avea voie să guști așa, doar o bucățică. Nu, vei mânca cât îți dorești cu adevărat.


Nici o cantitate de morcovi și hummus nu te vor satisface dacă dorința ta este să mânânci shaorma, ciocolate, cipsuri, MC, KFC. Te vor amăgi temporar și te vor face să îți dorești și mai mult alimentele restricționate, iar noi nu vrem asta.


În aceste 14 zile vom confrunta la propriu toate poftele astea și toate episoadele de overeating. Vei gusta cu adevărat mâncarea, vei vedea de ce o consumi, vei începe să înțelegi semnalele pe care ți le trasmite corpul, și ce se întâmplă acolo în mintea și subconștientul tău, pentru că....


Cu siguranță există și în tine o voce rebelă care îți spune: "Merit să mănânc asta.", "Eu sunt o gurmandă, iubesc mâncarea", " O viață am și vreau să mă bucur de ea" și multe altele.Vocile noastre interne sunt puternice și în mare sunt cam două la număr.


  • Prima este o voce rebelă, care nu vrea să fie controlată.


Această voce încearcă să îți mențină propria libertate și autonomie în ceea ce privește alegerile alimentare. Poate suna ca un copil mic bătând din picioare și spunând că: "Nu-mi spune mie cineva ce să fac, eu sunt propriul meu șef". Sau, poate fi supărat și hotărât să nu lase cealaltă voce să preia controlul.


Această voce știe când ești obosită și îți propune să îți iei energie, doar că din mâncare. Știe când te confrunți cu o problemă la locul de muncă, știe când te simți copleșită de viață, de pandemie, de vaccinuri, de taskurile zilnice, sau ești nefericită și mereu îți oferă ca și soluție ceva ce implică mâncare.


Chestia este că vocea aceasta rebela îți poate oferi energie, distragere și confort dar temporar.


Dar ea este responsabilă de toate kilogramele în plus pe care le ai, de faptul că poate nu te simți bine în pielea ta, că îți e rușine poate să te lași văzută goală de soțul tău, că nu vin bine hainele pe tine sau că starea ta de sănătate se deteriorează de la o zi la alta.


Dar vocea rebelă e atât de puternică încât aceste dezavantaje nu mai contează.


  • A doua voce este cea care îți vrea binele.


Ea spune "știi, ar trebui să ai grijă de sănătatea ta", " ar trebui să te oprești, ai mâncat destul", "deja ai probleme de sănătate, ar trebui să faci ceva ", "știi, parcă spuneai că nu mai mănânci asta ", "ai gustat, acum gata, nu mai lua încă o linguriță ", etc.


Din păcate această voce a fost redusă la tăcere de vocea rebelă și puternică, unele persoane nici măcar nu simt că o au, iar în programul de 14 zile vom lucra intens cu cele 2 voci pentru a le identifica cât mai bine și pentru a găsi soluții de o combate pe cea rebelă.


Vom muta bagheta deciziei în mâna vocii bune și toate acestae fară chin, voință, sau alte nebunii. Promit!Dacă ți-a sunat interesant, și îți dorești o schimbare care să te țină o viață, vreau să te întreb îmi accepți invitația de a lucra 14 zile împreună?


Aici vei găsi toate detaliile și îți vei putea rezerva un loc: https://www.wildfood90.com/reset

151 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page