top of page
Caută

Eu sunt o VICTIMĂ...sau nu?Salutare,


Numele meu este Sonia Oltenas și fac parte din echipa WildFood90. Câteva cuvinte despre mine ar fi că sunt Psiholog, Life Coach și Head Coach WildFood, și astăzi ți-am pregătit un material foarte interesant despre VICTIMIZARE.


Voi începe cu definiția cuvântului “victimă” așa cum ea apare în Dictionarul Explicativ:


VÍCTIMĂ, victime, s. f. 1. Persoană care suferă chinuri fizice sau morale ca urmare a greșelilor sale sau ale altora ori a unor catastrofe naturale. 2. Persoană care suferă un prejudiciu ori o atingere a vieții, sănătății sau integrității sale fizice ca urmare a unei fapte ilicite săvârșite de altcineva. 3. (În Antichitate) Animal sau om care era sacrificat unui zeu. – Din fr. victime, lat. victima.


Citind definiția de mai sus nu ne-am dori să fim parte din această categorie și, totuși, adesea ne regăsim în acest rol, indiferent de vârstă, sex, religie, cultură.


Nu vorbesc aici de persoanele abuzate, care au suferit traume fizice sau psihice, vorbesc de mine, de noi, cei din fiecare zi.


Am stat adesea să mă gândesc de ce îmi e greu, de ce nu îmi e bine, de ce eu nu pot asta sau cealalta, de ce nu pot să slabesc, de ce nu pot să mă mențin dacă am slăbit, de ce ea poate să mănânce orice și nu se vede, de ce eu mă îngraș și doar bând apă? De ce? De ce? De ce?


Tu ți-ai spus vreodată "de ce mie"? Cu ce am greșit?


În concluzie, sunt o VICTIMĂ! O victimă a societății care nu îmi dă mai mult… o victimă a relațiilor în care doar eu dau și ceilalți doar se așteaptă să primească… o victimă a lucrurilor care mi se întâmplă…


Oare?


După toate conștientizările pe care le-am avut, în urma cursurilor pe care le-am făcut, a cărților citite, a workshop-urilor la care am participat, a lucrului cu mine, a orelor de terapie, am decis că este de datoria mea să fiu sinceră cu mine, sa fac pace cu trecutul, să îmi schimb mentalitatea și să accept că eu sunt în totalitate responsabilă de ce mi se întamplă!


Știu că sună paradoxal și poate tu, cel care citește nu ești de acord cu mine. Eu am privit situațiile în acest fel, în care eram cea lezată, dezamagită, chinuită, în suferință. Eu sunt cea care a dat însemnatatea aceasta experiențelor mele. Poate tu în locul meu le vedeai doar ca momente trecatoare din viața ta.


De ce?


Copilul din mine voia atenție și nu știa cum să o obțină. Un comportament urmat de-a lungul timpului a devenit o obișnuință. Era varianta ușoară de a mă simți băgată în seama, de a fi și eu ascultată, pentru că mă simțeam mică și când mă simțeam așa mica și neînsemnată, mâncam.


Mâncam ca să mă fac mare și să fiu vazută și pe urmă mă simțeam vinovată și iar eram… VICTIMĂ! Și uite așa mă învarteam în cerc. Și agresorul meu cel mai mare eram tocmai eu, iar arma folosită de mine, împotriva mea era mâncarea.


Undeva în mintea mea, pentru că nu mă simțeam îndeajuns (de valoroasă, importantă, deșteaptă, frumoasă, slabă, bogată) consideram că oamenii pot sta lângă mine doar din milă, așa că cel mai bine era să mă postez în acest rol și să nu îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce se întamplă pentru că oricum era vina celuilalt, oricare ar fi fost el!


Și când simți că ceva nu e în acord, că în tine e un decalaj între ce simți și ce gândești în diverse situații, începi să te întrebi, și atunci când ceri să primești un răspuns de la Sinele Tău interior, de la Divinitate, Univers, Dumnezeu sau cum vrei să îi spui, primești Claritate.


Noi suntem singurii responsabili de ceea ce trăim și de cum interpretăm experiențele!


Aceeași experiență poate fi privită în două sensuri, poate chiar opuse.


1. Victimizarea: vai ce m-am îngrașat, acum sigur nu o să mă mai iubească nimeni, ce o să spună lumea când mă vede, ce tristă sunt, mă simt deprimată de cum arat…


Versus


2. Recunoștință și conștientizare: sunt recunoscatoare pentru kg pe care le-am acumulat pentru că așa am ajuns să fac acest program și să ajung să lucrez cu oameni minunați și să descopar ce înseamnă pentru mine toate, cine mă iubește și îmi e prieten o să fie alături de mine indiferent de numărul de kg, ce o să spună lumea e problema ei și nu a mea, sunt fericită că am trăit experiența grăsimii pentru a aprecia și mai mult experiența unui corp suplu, mă iubesc, îmi iubesc corpul și fiecare parte a lui!


În momentul în care aleg eu cum scriu povestea mea, e momentul în care îmi iau puterea înapoi!


Atunci când eu sunt cea care alege cum își trăiește viața, ce mănâncă, ce bea și ce ritualuri practică pentru a se dezvolta, dețin libertatea și puterea de decizie asupra vieții mele.


Tu în ce rol alegi să îți trăiești viața?


De exemplu, dacă și tu te simți o victimă a kilogramelor în plus, eu te invit cu mare drag GRATUIT în programul WildFit 14 Days Reset, unde alături de mine si de Radu Sofronea, primul Coach WildFit din România, abordăm mâncarea din punct psihologic dar și nutrițional pentru a avea cu adevărat schimbări.


Pentru înscrieri click aici https://www.wildfood90.com/reset.Cu mult drag,

Sonia.

214 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page